Tanden bleken Amsterdam

Tanden bleken AmsterdamErvaart u dat uw tanden geliger zijn dan vroeger en schaamt u zich of heeft er op een andere manier last van? Dan kunt u uw tanden laten bleken in Amsterdam. Er zijn veel verschillende whitening tandpasta’s of andere thuis hulp sets op de markt, deze werken echter amper en zeker niet voor een langere periode. De beste manier, is de professionele manier: ga naar uw tandarts of mondhygiëniste. Amsterdam heeft veel mogelijkheden op dit gebied. Bijna elke tandarts in Amsterdam heeft een professionele goed aansluitende manier om u te helpen bij het bleken van uw tanden.

Oorzaken van verkleurde tanden

Gele tanden kunnen veroorzaakt worden door verschillende invloeden die u al dan niet zelf in de hand heeft. Hieronder een rijtje van de meest voorkomende oorzaken:

 • Het gebruik van bepaalde medicijnen
 • Leeftijd: hoe ouder, hoe meer verkleuring
 • Genen
 • Roken
 • Koffie, thee, frisdranken en rode wijn

Tandarts of bleekstudio’s

De enige bewezen, echt werkende stof waarmee tanden gebleekt kunnen worden is de stof waterstofperoxide. Deze stof is niet ongevaarlijk voor je tanden, maar werd eerder toch door veel onprofessionele bleekstudio’s en schoonheidsspecialisten gebruikt.

Per 1 november 2012 mag niet iedereen meer met peroxide bleken. Alleen de tandarts en de mondhygiënist onder toezicht van de tandarts mag tanden bleken met peroxide. Ook aan het percentage peroxide dat in een bleek gel zit is een grens gesteld. Een tandarts mag nog maar met maximaal 6% peroxide werken. Ben je geen tandarts of mondhygiëniste dan mag je nog maar met maximaal 0,1% peroxide werken. De enige manier om nog echt wittere tanden te krijgen is dus bij een professionele tandarts of mondhygiëniste.

Veel studio’s en schoonheidsspecialisten houden zich steeds meer aan deze regels, maar doen u wel geloven dat zij nog altijd in staat zijn uw gebit witter te krijgen. Zonder waterstofperoxide is dit echter niet mogelijk, wat de man of vrouw of website van de tandenbleek studio ook zegt. Door de stoffen die de studio’s nu gebruiken (natriumbicarbonaat) kan u uw gebit vaak alleen maar schade berokkenen.

Wilt u uw tanden laten bleken, ga vooral naar uw eigen tandarts of een gespecialiseerde tandarts. Deze kan precies zien of uw gebit geschikt is voor het bleken en welke behandeling nodig is. Door zijn professionaliteit weet u zeker dat u voor een langere periode een echt witter gebit krijgt.

Tanden blekenGele tanden voorkomen

Uiteraard kunt u er zelf voor zorgen om gele tanden en tandverkleuring zoveel mogelijk te voorkomen. Want voorkomen is beter dan behandelen! Daarbij is het niet lastig om te doen, het vraagt alleen een kleine verandering in uw gewoontes en levensstijl.

 • Poets 2 tot 3 keer per dag 5 minuten
 • Poets, flos en/of spoel uw tanden kort na iedere maaltijd
 • Elektrische tandenborstels kunnen uw tanden nog beter reinigen dan een gewone tandenborstel
 • Ga ieder halfjaar naar de tandarts voor controle en vraag of uw gebit schoongemaakt kan worden
 • Drink minder koffie, thee, frisdrank en rode wijn
 • Probeer minder of indien mogelijk geheel te stoppen met roken
 • Begin al vroeg met het minderen van snoep eten. Laat ook uw kinderen zo weinig mogelijk snoepen.

Tips!

* Wil je thuis zelf aan de slag? In de winkel mogen geen producten aan consumenten meer verkochten worden met meer dan 0,1% peroxide. Deze producten werken dan ook niet.

* Het is nooit bewezen dat whitening tandpasta’s daadwerkelijk voor een witter gebit zorgen.

* Langdurig gebruik van whitening tandpasta kan de oorzaak zijn van gevoelige tanden. Verander van tandpasta of wissel verschillende tandpasta’s af om dit te voorkomen.