Orthodontist Amsterdam

Othodontist AmsterdamWoont u in Amsterdam en bent u voor u zelf of voor uw kind op zoek naar een orthodontist in Amsterdam? Bekijk dan hieronder de verschillende orthodontisten die werkzaam zijn in Amsterdam. Zowel jongeren als volwassenen kunnen last hebben van een onregelmatig gebit en daar graag iets aan willen doen. De orthodontist is gespecialiseerd in het rechtzetten van elk gebit. Op dit moment zijn er 15 orthodontisten in Amsterdam geregistreerd. Deze orthodontisten zijn verdeeld over 7
orthodontiepraktijken, 2 tandartsenpraktijken en 1 overige instelling.

Wat is orthodontie precies?

Orthodontie is een specialisme binnen de tandheelkunde dat zich vooral bezig houdt met:

1. Het optimaliseren van de stand van de tanden
2. De groei en stand van de kaken zelf

Veel patiënten hebben last van een combinatie van beide afwijkingen, waarbij er zowel sprake is van een verkeerde groei van de kaken als van een onregelmatige stand van het gebit.

Othodontist in AmsterdamWaarom orthodontie?

Een mooie glimlach met een mooi en recht gebit is vaak dé reden waarom mensen naar de orthodontist komen, maar ook de gezondheid speelt een minsten zo belangrijke rol. Een gebit met rechte, goed op elkaar passende tanden zorgt ervoor dat u goed kunt bijten, kauwen, praten en lachen en daarmee dus voor een gezond gebit. Wanneer uw tanden scheef staan kan dat in sommige gevallen leiden tot ernstige schade aan het tandvlees of de kaken met soms een asymmetrisch gezicht als gevolg.

Oorzaken van een scheef gebit

Of u wel of geen beugel nodig heeft is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Aangeboren afwijkingen zoals schisis (een hazenlip) en een overmatige groei van de onderkaak (een centenbak), kunnen een storing vormen bij de ontwikkeling van uw gebit. Maar ook invloeden van buitenaf kunnen een oorzaak zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duimzuigen of tongpersen, maar ook een ongeval kan er voor zorgen dat u een beugel nodig heeft.

Wanneer orthodontie?

Een orthodontische behandeling is op elke leeftijd mogelijk, zelfs boven de 60 jaar kan er nog van alles gedaan worden om een prachtige lach te creëren. Jeugdige patiënten tussen de 10 en 15 jaar hebben echter het voordeel dat hun kaakgroei en de ruimte tussen hun tanden nog beïnvloed kan worden. Eén voorwaarde voor elke patiënt is dat de conditie en het onderhoud van het gebit in goede staat moet zijn, voordat de behandeling gestart kan worden.