Kindertandarts Amsterdam

Kindertandarts in AmsterdamMisschien is een kindertandarts in Amsterdam iets voor jullie! Iedereen moet op een bepaald moment naar de tandarts. Ook uw kinderen, al zijn ze nog jong. Vaak is dit een angstig moment voor uw kind en zeker wanneer u zelf ook angst voor de tandarts hebt. De kindertandarts kan dan hulp bieden.

Gespecialiseerde kindertandarts Amsterdam

Wanneer u in Amsterdam woont is het verstandig een goede kindertandarts in Amsterdam te zoeken voor uw kinderen, zodat uw kinderen bij een langdurende klacht of plotselinge pijn zo snel mogelijk terecht kunnen. Momenteel bestaan er 21 geregistreerde kindertandartsen in Amsterdam. Deze gespecialiseerde kindertandartsen zitten verdeeld over 6 tandartspraktijken en 1 centrum voor bijzondere tandheelkunde.

Eerste keer naar de tandarts

U kunt uw kinderen het beste zo snel mogelijk meenemen naar de tandarts. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer u dit doet, uw kinderen op latere leeftijd aanzienlijk minder angst ervaren. Neem ze bijvoorbeeld eens mee tijdens uw eigen controles, zodat ze vast kunnen wennen aan de omgeving en de geluiden. Vanaf de leeftijd van ongeveer twee jaar, is het verstandig twee keer per jaar op controle te komen.

Wanneer is een kindertandarts nodig?

In veel gevallen kunnen uw kinderen best naar uw eigen tandarts voor de controles. In sommige gevallen is het echter verstandiger om uw kinderen toch mee te nemen naar een gespecialiseerde kindertandarts. Dit kan zijn:

• Wanneer uw kind erg bang is voor de tandarts

• Wanneer uw een kindje heeft met gedragsproblemen

• Wanneer u een geestelijk of lichamelijk beperkt kindje heeft

Kindertandarts AmsterdamWaarom een kindertandarts?

De kindertandartsen in Amsterdam zijn speciaal opgeleid om juist deze jonge kinderen te begeleiden tijdens controles en behandelingen. Doordat kinderen nog zo jong zijn is het voor de reguliere tandarts vaak lastig om een goede behandeling te bieden. Immers, kinderen begrijpen nog niet waarom de tandarts belangrijk is en kunnen daardoor verrassend reageren. De communicatie verloopt anders dan bij oudere kinderen en volwassenen. De kindertandarts is speciaal pedagogisch opgeleid om kinderen de juiste uitleg en behandeling te geven. Denkt u dat uw kinderen beter af zijn bij een speciale kindertandarts in Amsterdam? Kijk dan eens tussen onze adressen.

Tips!

* Zodra het eerste tandenstreepje zich voordoet bij uw kindje, meestal in de onderkaak, moet
u als ouder direct beginnen met de mondverzorging. Poets het gebit van u kinderen twee
keer per dag met fluoridehoudende tandpasta. Mocht dit lastig zijn? Er bestaan handige en
leuke poetsvormpjes voor op je vinger!

* Probeer het aantal zoetmomenten op de dag zo laag mogelijk te houden. Laat kinderen niet
de hele dag door limonade of fris drinken. En geef ’s nachts zeker geen flesje zoete drank
mee in bed!