Implantologie Amsterdam

Implantologie AmsterdamWoont u in Amsterdam en bent u door uw eigen tandarts doorgestuurd naar een implantologie centrum in Amsterdam of bent u uit u zelf op zoek naar een goede implantoloog in Amsterdam? Amsterdam heeft veel te bieden op dit gebied. Implantologie is dezer dagen niet meer weg te denken uit de moderne tandheelkunde. De betrouwbaarheid en levensduur van de techniek is minstens even goed is als die van conventionele kronen en bruggen. De 10-jaarsoverleving van implantaten ligt tussen de 95% en 98%.

Implantologie in Amsterdam

Op dit moment zijn er 62 tandartsen met als specialisme implantologie bekend in Amsterdam. De tandartsen met als specialisme implantologie zijn verdeeld over 45 tandartsenpraktijken, 1 centrum voor bijzondere tandheelkunde en 1 overige instelling.

Wat is implantologie?

Implantologie is hét snelst groeiende onderdeel van de tandheelkunde. Het doel van deze tak is het vervangen van een beschadigde en verrotte tand door een tandimplantaat. Tandimplantaten zijn kunstwortels, meestal vervaardigd uit de stof Titanium. Moderne implantaten hebben meestal een soort schroefvorm en een microfijn geruwd oppervlak, zodat wanneer de implantaat in het bot wordt geschroefd deze een goede hechting heeft met het bot. Wanneer de kunstwortel helemaal is vastgegroeid in het bot, kan er een tand, een kies, een brug of een prothese wordt bevestigt als vervanging van de oude tand(en). Door deze techniek zijn losse en uitneembare tand vervangingen niet meer nodig.

Wanneer moet je naar een tandarts die gespecialiseerd is in implantologie?

In de volgende situaties zouden implantaten een goede oplossing zijn:

  • Bij verlies of dreigend verlies van één of meer tanden en/of kiezen waarvan u of uw tandarts vindt dat deze vervangen moeten worden.
  • Als u een (gedeeltelijke) prothese hebt die niet comfortabel aanvoelt en niet voelt van ‘u zelf’.
  • Bij problemen met uw kunstgebit. Bijvoorbeeld: loszitten, moeilijk kauwen of spreken, pijn bij het eten of esthetische problemen zoals een ingevallen mond en/of wangen.
  • Soms kunnen implantaten gebruikt worden als verankering bij orthodontische behandelingen.

Feiten!

* Aanvankelijk werden implantaten alleen in een volledig tandeloze onderkaak geplaatst.
Door de snelle ontwikkeling van wetenschappelijk inzicht en techniek kunnen implantaten
tegenwoordig overal in de mond veilig worden geplaatst.

* Vroeger was het niet mogelijk te implanteren op plaatsen waar te weinig bot aanwezig was.
Er zijn inmiddels tal van technieken om voldoende bot te creëren. Door gebruik te maken van
moderne, veilige soorten kunstbot, eigen bot en middelen om de groei van bot te stimuleren
kan tegenwoordig vrijwel overal worden geïmplanteerd.