Angsttandarts Amsterdam

Angsttandarts AmsterdamEen angsttandarts in Amsterdam is misschien wel de oplossing voor uw gebitsprobleem… Raakt u in paniek wanneer u weer naar de tandarts moet voor enkel een controle afspraak? Of bent u misschien al in geen jaren meer bij een tandarts geweest door uw angst? U bent hierin niet alleen! In Nederland alleen al durven meer dan 800.000 mensen niet naar hun tandarts bij problemen met hun gebit. Speciaal voor deze mensen is er de angsttandarts.

Gespecialiseerde angsttandarts Amsterdam

Verspreid over Nederland zijn er veel tandartsen die goed werk verrichten door zich te richten op de angstige patiënt. In een aantal gevallen kan een luisterend oor al heel veel meehelpen bij de angstvermindering. Niet al deze tandartsen zijn echter echter ook daadwerkelijk opgeleid tot officiële angsttandarts. Een tandarts heeft namelijk een extra opleiding van drie jaar nodig om daadwerkelijk angsttandarts te kunnen zijn. In heel Nederland zijn dit er maar tussen de 30 en 40. Momenteel staan er in Amsterdam 6 tandartsen geregistreerd die daadwerkelijk gespecialiseerd zijn in angst. 6 angsttandartsen in Amsterdam die u van uw angst kunnen afhelpen!

Hieronder vindt u een overzicht van angsttandartsen in Amsterdam. Kies uw angsttandarts en informeer bij de betreffende praktijk of u terecht kan als nieuwe patiënt. Vaak staat er voorop de site vermeld of de praktijk openstaat voor nieuwe patiënten. Het kan echter nooit kwaad even te bellen.

De oorzaak van uw angst

De reden dat u angst ervaart komt in veel gevallen door een nare ervaring in uw jeugd. Misschien tijdens de schooltandverzorging, of toen u in het buitenland woonde als kind. Maar ook ouders, broers, zussen of kennissen kunnen de
oorzaak zijn van tandartsangst. Wanneer iemand in uw omgeving bang is voor de tandarts kan deze angst gemakkelijk op u doorgegeven worden.

Angst voor de tandarts kan voor grote problemen zorgen. Wanneer u daadwerkelijk niet meer durft te gaan, moet u er zelf op toezien dat u een gezond gebit houdt, wat inhoudt: veel poetsen! Als u tóch verzaakt en er ontstaat een gaatje, maar u laat er niets aan doen, wordt het al snel alleen maar erger met uw gebit. Er ontstaan grotere gaatjes of juist nog meer. Maar ook kunt u last krijgen van verkleurde of afbrokkelende tanden, verhoogd tandvlees of misschien zelfs parodontitis. Vaak wordt de angst en daarmee de stap om naar de tandarts te gaan alleen maar groter en hierdoor het probleem alleen maar erger. De oplossing is toch echt die stap wel te wagen. De angsttandarts kan de drempel om toch te gaan verlagen.

Wat doet een angsttandarts?

Een angsttandarts is een tandarts die gespecialiseerd is in het omgaan met uw angst. Waar een ‘gewone’ tandarts vaak wat sneller met de behandeling begint, neemt de angsttandarts uitgebreid de tijd om met u te praten. Hij of zij zal vragen naar uw ervaringen, angsten, wensen en behoeften. De opbouw van de behandeling zal uitgebreid aan bod komen en mocht u tijdens de behandeling zelf, ondanks de verdovingen, even zo in paniek raken dat het niet meer gaat, last de tandarts gewoon een moment van rust in. Op deze manier leert u stap voor stap om te gaan met de angst, zodat u misschien op den duur zonder angst op de gewone wijze behandelt kunt gaan worden.

Verdoving en narcose

Een angsttandarts zal u in eerste instantie helpen om van de angst voor de tandarts af te komen, zodat u op den duur weer op de gewone behandelwijze over kunt stappen. Er zijn echter ook angsttandartsen in Amsterdam die de mogelijkheid bieden om de behandeling(en) onder volledige narcose uit te voeren. Dit kan gebeuren in ziekenhuizen, maar ook bij sommige tandheelkundige klinieken. Dus… Wilt u van uw angst voor de tandarts af? Misschien is een angsttandarts hier in Amsterdam een idee!

Tips!

* De preventie van angst begint al op jonge leeftijd. Het is dan ook het beste om kinderen zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat een kind angstig wordt voor de tandarts veel minder wordt wanneer hij al vroeg is gewend aan de tandarts.

* Wat de oorzaak van uw tandartsangst ook is, het is belangrijk dat er tussen u en uw tandarts een sfeer van wederzijds vertrouwen is.

* Heeft u alleen angst voor de pijn? Sta erop dat u verdoofd wordt. Doordat de tandheelkundige technieken de laatste jaren sterk gevorderd zijn, kan alles tegenwoordig in principe vrijwel pijnloos.

* Heeft uw eigen tandarts geen begrip voor uw angst? Zoek een tandarts die wel naar u wil luisteren. Schroom niet om van tandarts te veranderen. Door naar de ervaringen te vragen van anderen in uw omgeving kom je erachter bij welke tandarts u zich prettig voelt.